Un Singur Fiu

…la datorie

Police Officer David R. Payne - Lewiston (Maine) PD - LODD July 23, 1988

Ofiter Patrula David R. Payne Lewiston (Maine, USA) Police Dept. August 26, 1961 - July 23, 1988

Am avut un singur fiu…

Sotia mea, inca imi mai aminteste ca atunci cand o vizitam la maternitate dupa fiecare nastere a celor cinci copii ai nostri, si ii duceam un cadou, nici unul din ele nu a egalat ceasul cu radio pe care i l-am daruit la nasterea fiului nostru – singurul nostru fiu. David a fost copilul nostru mijlociu, cu doua surori mai mari, si doua mai mici. De cand era inca un copil, el a dovedit, in aparenta, o energie neobosita in lucrurile pe care le facea. A implinit 24 de ani mai tirziu, dupa ce a absolvit Academia de Politie din Waterville, Maine, USA.

Un “CP” (Copilul Predicatorului), David s-a straduit sa-l multumeasca pe tatal sau, si s-a luptat cu alegerea vocatiei – crezind ca s-ar putea sa nu-l multumeasca pe tatal sau daca nu ar deveni pastor sau misionar. Daca aplicarea legii era Voia lui Dumnezeu pentru viata lui, atunci incurajarea tatalui era pentru el sa devina cel mai bun ofiter posibil in politie… si a fost, dar numai pentru doi ani. Doar cu o luna inaintea celei de-a 27-a aniversari a zilei sale de nastere, intr-o dupa-amiaza fierbinte si umeda de duminica, viata paminteasca a lui David a fost curmata – pindit si impuscat de cineva pe care el incerca sa-l ajute.

Cu o ora inainte de intra in schimbul dublu – lucra pentru asociatii sai, David a demonstrat inca o data fara egoism energia sa neobosita raspunzind unui apel de a ajuta alti doi ofiteri la raportul si investigarea unui accident. Ofiterul David R. Payne a implinit scopul la care l-a chemat Dumnezeu, si a fost promovat pe 23 Iulie 1988. Peste noua sute de ofiteri ai legii, plus inca o mie de rude, prieteni si alti oameni, au auzit o prezentare clara a Evangheliei in timpul slujbei memoriale. Intr-adevar, David a fost un misionar!

Lacrimile familiei si ale prietenilor, inclusiv cele ale unei tinere vaduve si a doi copii mici, nu pot schimba ce s-a intimplat, caci David a parasit o mostenire care ramine de neinlocuit. Nenumarati oameni au auzit ca Dumnezeu deasemenea a avut un singur Fiu. Domnul Isus Christos a venit pe pamint sa moara, datorita dragosei lui Dumnezeu, si datorita pacatelor noastre. Citeste cu atentie Romani capitolul 5. Da, Dumnezeu a iubit atit de mult lumea, incit si-a trimis singurul Sau Fiu sa moara, ca oricine va crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica! Ioan 3:16.

“Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati.” (I Ioan 3:16).

Un singur Fiu… viata Lui data – ca altii sa poata trai. Singurul Fiu al lui Dumnezeu… viata Lui data ca tu sa poti trai vesnic – I Ioan 5:11-13 . Cunosti tu “pacea cu Dumnezeu” despre care se vorbeste la Romani 5:1?

“Taticul” Payne
II Timotei 1:12


Esti cumva un ofiter al pacii care nu este sigur unde isi va petrece vesnicia ? Ti-ar placea sa fii sigur ? Poti fi ! Dar intii trebuie sa Il recunosti pe Isus Christos ca Domn si Mintuitor personal al tau. Trebuie sa te pocaiesti de pacatele tale. “Fiindca pe pamint nu este nici un om fara prihana, care sa faca binele fara sa pacatuiasca”. (Eclesiastul 7:20) Isus Christos si-a varsat singele pe cruce ca pacatele tale sa poata fi iertate. “In El avem rascumpararea, prin singele Lui iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau”. (Efeseni 1:7) Trebuie sa te increzi doar in Isus pentru salvarea ta. Spune aceasta rugaciune:

“Draga Doamne, imi dau seama ca sunt un pacatos. Am incercat sa-mi traiesc viata fara Tine, dar nu mai doresc sa traiesc niciodata in acest fel. Cred ca Isus Christos a murit pe cruce pentru pacatele mele si ca inviat a treia zi. Recunosc ca Isus este Singura Cale spre viata vesnica. Doamne, iarta-mi pacatele. Vino in viata mea, schimba inima mea, si fa-ma sa fiu ceea ce Tu doresti sa fiu ! Amin !”

  1. June 17, 2015 at 4:13 pm

    Un Singur Fiu | Only One Son este o pagina ziditoare pentru suflet.

    Mult spor si folos duhovnicesc!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: