Bare en sønn

…i embets medfør

Police Officer David R. Payne - Lewiston (Maine) PD - LODD July 23, 1988

Patrol Officer David R. Payne (1961 - 1988) Lewiston (Maine, USA) Police Department

Vi hadde bare en sønn…

Min kone minner meg fortsatt på når jeg besøkte henne etter fødselene til hver av våre fem barn, og brakte henne gaver, ingenting kunne måle seg med klokke radioen som jeg gav henne ved vår sønn’s fødsel – vår eneste sønn. David var det mellomste barnet vårt, men to eldre og to yngre søstre. Fra han var liten demonstrerte han utrettelig intensitet i det han deltok i. Resultatet kom tjue fire år senere da han ble graduert fra Politi akademiet i Waterville, Maine, USA.

Et “P.B” (Predikant’s barn), David skyldte å gjøre sin far fornøyd og slet med valget’s kvaler – trodde kanskje ikke at han ville glede sin far hvis han ikke ble pastor eller misjonær han også. Hvis lovfremming var Gud’s plan for hans liv, var oppmuntringen fra  faren at han skulle bli den beste politimannen som mulig var… og det ble han, men bare i to år. Bare en måned før hans syv og tyve års dag, en varm og fuktig lørdag holdt David’s liv her på jorden å ta en brå slutt – da han opplevde et bakangrep og ble  skutt ned av noen han prøvde å hjelpe.

En time før han skulle gå på dobbelt skift arbeidet  han for noen offiser kollegaer. David demonstrerte igjen uegoistisk hans utrettelige energi ved å svare til en raported ulykke til å assistere to andre offiserer i deres raporter og etterforskning. Offiser David R. Payne fullførte den planen Gud hadde kalt han til, og ble forflyttet hjem den 23 Juli 1988.  Over ni hundre lovfremmende offiserer og tusen andre slektninger, venner og andre hørte en klar presentasjon av evangeliet under minne gudstjenesten. I sannhet, David var en misjonær!

Tårene til familie og venner, inkludert tårene til en ung enke og to små barn, kan ikke forandre det som hadde skjedd, men David etterlot seg en uerstattelig arv. Uttallelige mennesker har hørt  at Gud hadde bare en sønn også. Herren Jesus Kristus kom til jorden for å dø på grunn av Gud’s kjærlighet og våre synder. Les nøye Romerne kapittel 5.

“For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv….. ” – Johannes 3:16.

“På dette har vi lært kjærligheten å kjenne at han satte livet til for oss. Også vi skylder å sette livet til for brødrene.”       1 Johannes 3:16.

Bare en sønn… hans liv gitt – så mange andre kan leve. Gud’s Eneste Sønn… Hans liv ble gitt slik at du kan leve evig – 1 Johannes 5:11-13. Kjenner du den “fred med Gud” som Romerne 5:1 snakker om ?

“Far” Payne

2Timoteus 1:12


Er du en freds offiser som er usikker på hvor du skal tilbringe evigheten? Skulle du ønske at du var sikker? Det kan du bli! Men først må du bekjenne Jesus Kristus som din Herre og Frelser. Du må omvende deg fra din synd. “Det finnes ikke ett rettferdig menneske på jorden som bare gjør godt og aldri synder” (Predikantens bok 7:20). Jesus Kristus gav sitt blod på korset, slik at dine synder skulle bli tilgitt. “I ham har vi forløsningen ved hans blod, syndenes forlatelse, etter hans nåde’s rikdom. (Efeserne 1:7) Du må stole på Jesus Kristus alene for din frelse. Inviter Jesus inn i ditt liv nå. Be denne bønnen.

“Kjære Gud, jeg har sett at jeg er en synder. Jeg har prøvd å leve mitt liv uten deg, men jeg vil ikke lenger leve på denne måten. Jeg tror at Jesus Kristus døde på korset for mine synder og at Han sto opp igjen den tredje dag. Jeg bekjenner at Jesus er den Eneste Veien till evig liv. Gud tilgi meg mine synder. Kom inn i mitt liv, forvandle mitt hjerte og gjør meg til den personen. Du vil at jeg skal være. Amen.”

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: